Spreek je hulpbronnen aan ...

Workshop voor leerkrachten die enkele 'hulpbronnen' kunnen gebruiken voor een (klein) probleem waar ze tegenaan lopen.  Voor deze workshop duiken we de natuur in en gaan we op een fysieke, zintuiglijke en energetische manier 'in dialoog' met de natuur om antwoorden te vinden op worstelingen in het dagelijks werk.  We werken in kleine groep, met z'n tweeën en alleen.

De workshop is geïnspireerd op oefeningen uit het theater en gebaseerd op de methodiek van Natuurcoaching.  

De workshop van 1,5 uur vindt plaats in een park of natuurgebied, maar reken op minimaal een half uur extra voor de verplaatsing.

Een groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers.  

Inschrijven kan zowel in groep als individueel.  Groepen nemen via de contactpagina van deze website op met ons om verder af te spreken.  

Individuen kunnen zich inschrijven via de website van Rewild.

Meerdaagse Natuurverbondenheid  

  • Missen jij en of je leerlingen soms het contact met de natuur?
  • Zou je meer tijd willen doorbrengen in de natuur met je klas? 
  • Wat doe jij als leerkracht om je leerlingen aan te zetten tot natuurvriendelijke attitudes, waarden en gedrag?

Het uitgangspunt van de meerdaagse is dat we ergens in de natuur verblijven. In alle activiteiten staat de natuur centraal. 

Al onze activiteiten huldigen de principes van 'leave no trace', visitor payback (iets terug doen voor de natuur) en 'samenwerken loont'. 

We onderzoeken, verkennen en verdiepen onze relatie met de natuur. We zorgen voor ons eigen eten. We bouwen en maken kunst met natuurlijke materialen. We leren basistechnieken om op een natuurlijke wijze te kunnen koken, slapen en voor onszelf te zorgen. 

Het is geen survival! 


Lees er meer over in de folder

Persoonlijk leiderschap 

  • Waar haal jij je kracht uit? 
  • Waar droom je van of verlang je naar? 
  • Wat houd je tegen om je dromen of verlangens waar te maken? 
  • Laat de natuur je gids zijn in deze workshop …

De workshop persoonlijk leiderschap richt zich op iedereen die even de tijd wil nemen om stil te staan wat hem/haar echt bezig houdt. Voor eenieder die wil luisteren naar zichzelf en daarvoor de natuur wil opzoeken en zich erdoor wil laten gidsen. Voor zij die wil waarnemen om beter te kunnen analyseren, hindernissen te deblokkeren en beslissingen te kunnen nemen.

Deelnemen aan deze workshop kan vanaf 2 personen. 

Maatwerk

Ben je voor je school of organisatie op zoek naar een beklijvende workshop, teambuilding of teamweekend?

Wil je door te vertragen, te verstillen en te verdiepen, zicht krijgen op waar het echt om draait?


Reconnecterra is gegroeid uit jarenlange ervaring van het werken aan positieve groepsvorming en persoonlijke groei van leerlingen en leerkrachten in het lager- en het secundair onderwijs én uit de liefde voor de natuur.

Reconnecterra werkt met een aantal partners samen die jouw workshop, teambuilding of teamweekend vorm kunnen geven naar jouw wens en smaak.