Praktisch

Reconnecterra is een nieuw initiatief geboren uit de schoot van Krachtig Onderwijs en uit de liefde voor de natuur. (zie verhalen)

Try out

Het aanbod van een meerdaagse met Reconnecterra zit in de try-outfase. Slechts een beperkt aantal scholen kunnen in het schooljaar 2024-2025 op meerdaagse, zodat er voldoende tijd is om het project af te stemmen op de wensen van de school en bij te sturen waar nodig.

Periode

De meerdaagse kan plaatsvinden tussen 1 september en 26 oktober 2024 en tussen 3 april en 30 juni.

Je kan je school opgeven voor een traject in het najaar van 2024 tot eind mei 2024. Inschrijven voor een traject in het voorjaar van 2025 kan tot eind december 2024.

Verblijf

We verblijven op een locatie waarin een direct contact met de natuur vanzelfsprekend is en de activiteiten toegestaan zijn. Afhankelijk van het gewenste comfortniveau kan deze doorgaan op een plek met minder, dan wel meer comfort. Gaande van stromend warm water, overdekte kookfaciliteiten, sanitaire installaties en loods- of schuurkamperen, tot 'puur natuur' met de beek of bron als enige watervoorziening en alles daartussenin.

Activiteiten

In de activiteiten of workshops maken de deelnemers verbinding met de natuur, de andere deelnemers en ook zichzelf.  De activiteiten willen deze verbinding op verschillende manieren realiseren (lees ook 6 paden van natuurverbondenheid bij 'verhalen').   Voor activiteiten of workshops werkt Reconnecterra samen met partners en staan wij ook open voor de inbreng van de school zelf.  

Kostprijs

Reconnecterra kan een meerdaagse aanbieden vanaf 65 euro per deelnemer per dag, incl. btw. In deze kostprijs zitten het verblijf, de maaltijden, de activiteiten, de verzekering en de begeleiding tijdens de workshops of activiteiten inbegrepen.

Afhankelijk van de wensen en de mogelijkheden van de school maakt Reconnecterra een meerdaagse op maat.

Interesse?  Neem contact met ons op en vraag een vrijblijvend gesprek aan: