Hoe het allemaal begon?

10-03-2024

Ergens hoog in de bergen.  Aan een kampvuur en een hemel verlicht met miljoenen sterren.  Zo is het begonnen.  Zonder gsm, alleen met een kaart, een kompas, een rugzak, een voorraad eten en vooral in goed gezelschap.  Water van de bron drinken, koken met enkele takjes hout, slapen met het geluid van de krekels en de vogels. Opstaan en met je blote voeten in het natte gras gaan staan.  Pootje baden in een bergmeer. Op een warme steen gaan zitten en de zon zien ondergaan.

"Wat als mijn leerlingen nu eens zoiets zouden kunnen doen?" Met die vraag is het begonnen.  Een aantal dagen weg van de wereld, dicht bij de natuur.  Dicht bij de essentie ook, de eenvoud, de rust, de belangrijkste dingen in het leven.  Zouden ze het weten te waarderen?  Zouden ze er ook van kunnen genieten? Zouden ze ook getroffen worden door de schoonheid?  Zouden ze ook beseffen hoe waardevol en belangrijk de natuur is voor ons mensen?

Reconnecterra is de start van een reis en een zoektocht naar het antwoord op die vragen. Ik nodig jullie uit om een deel van de route mee te stappen en te ontdekken waar de reis ons heenbrengt.

Warme groet,

Joeri